Heeft u er ook wel eens van gedroomd om zelf olijfolie te maken? Om de sfeer en het sentiment te voelen van de natuurlijke dingen in het leven. Vincenzolio neemt u mee naar de boomgaarden aan de Italiaanse Bloemen-Rivièra en laat u mee genieten…..

Het programma start op Schiphol met een vlucht naar Nice op vrijdag middag. Naast het daadwerkelijke plukken, het leggen van de netten en het 'bacchettare' (het schudden van de bomen, er moet dus ook echt gewerkt worden) is het een en al Bourgondische gezelligheid, met eten en drinken op zijn Italiaans zodat u volledig kunt genieten van de vrije natuur.

Er vindt uitleg plaats over oogst technieken en de verwerking van de olie. Tijdens een bezoek aan het ‘frantoio’ (de perserij) wordt uitleg gegeven over het nieuwe en het oude persproces.
U kunt vervolgens uw eigen fles olijfolie meenemen naar huis of laten opsturen naar een goede vriend in Nederland met de tekst: “Deze olijfolie heb ik zelf gemaakt!!”
Zondag avond is de terugvlucht naar Amsterdam. Het programma is compleet verzorgd, inclusief retour vlucht en 2 overnachtingen in het hotel dicht bij de olijfgaarden, ontbijten en diners.

Maximaal 8-10 personen. Informeer naar de oogsttijden van dit jaar, de kosten en de beschikbaarheid op info@vincenzolio.nl